Урок по бродерия на открито предстои в японския регион Кансай

Снимка: Фейсбук/Iren Yamami

04.10.2023 12:05

 (БТА)

Посолството на България в Япония кани на третото събитие по проект „Да запазим и предадем българските народни традиции, обичаи, музика и танц за следващите поколения българи в Япония“, финансиран по Програмата за подпомагане на българските медии и организации извън страната за 2022-2023 година, съобщават в своята Фейсбук страница от дипломатическото ни представителство в Токио. 

Ще бъде представена изложба на автентична традиционна българска бродерия „Предадено от майка на дъщеря“, илюстрирана лекция за обичаите и народната шевица. Програмата включва и музикален поздрав – български народни песни и танци. Заповядайте да отбележим заедно и един от най-почитаните български празници – Деня на народните будители“, допълват от там. 

Събитието ще се състои на 3 ноември от 14:00 часа местно време на адрес Yokohama, Tsurumi-ku, Tsurumi-Chuo 1-31-2, Salvia Hall.

Както БТА писа, проектът „Да запазим и предадем българските народни традиции, обичаи, музика и танц за следващите поколения българи в Япония“ получи финансиране по Програмата за подпомагане на българските медии и организации извън страната за 2022-2023 година. Споразумението за предоставяне на средствата беше подписано от българския посланик в Токио Мариета Арабаджиева. Бенефициент на одобрения проект е Ирен Величкова – Ямами от Арт студио „Рамина“. В рамките на инициативата ще бъдат проведени обучителни семинари за българските народни празници, обредност, музика и танци.

/ИВ/ БТА

Подобни статии